ATTACHMENT 1

‘ Section 2
Interpretation and Construction

Section 2.0 - INTERPRETATION AND CONSTRUCTION

2.1 This Agreement includes this Agreement and all Exhibits appended hereto, each of
which is hereby incorporated by reference in this Agreement and made a part hereof. All
references to Sections and Exhibits shall be deemed to be references to Sections of, and
Exhibits to, this Agreement unless the context shall otherwise require. The headings used in
this Agreement are inserted for convenience of reference only and are not intended to be a part
of or to affect the meaning of this Agreement. Unless the context shall otherwise require, any
reference to any agreement, other instrument (including U S WEST or other third party
offerings, guides or practices), statute, regulation, rule or tariff applies to such agreement,
instrument, statute, regulation, rule or tariff as amended and supplemented from time to time
(and, in the case of a statute, regulation, rule or tariff, to any successor provision).

2.2 The provisions in this Agreement are based, in large part, on the existing state of
the law, rules, reguiations and interpretations thereof, as of the date hereof (the “Existing
Rutes”). Among the Existing Rules are the results of arbitrated decisions by the Commission
which are currently being challenged by U S WEST or CLEC. Among the Existing Rules are
certain FCC rules and orders that are the subject of, or affected by, the opinion issued by the
Supreme Court of the United States in AT&T Corp., et al. v. lowa Utilities Board, et al. on
January 25, 1999. Many of the Existing Rules, including rules conceming which Network
Elements are subject to unbundling requirements, may be changed or modified during legal
proceedings that follow the Supreme Court opinion. Among the Existing Rules are the FCC'’s
orders regarding BOCs’ applications under Section 271 of the Act. U S WEST is basing the
offerings in this Agreement on the Existing Rules, including the FCC’s orders on BOC 271
applications. Nothing in this Agreement shall be deemed an admission by US WEST
conceming the interpretation or effect of the Existing Rules or an admission by U S WEST that
the Existing Rules should not be vacated, dismissed, stayed or modified. Nothing in this
Agreement shall preclude or estop US WEST or CLEC from taking any position in any forum
concerning the proper interpretation or effect of the Existing Rules or conceming whether the
Existing Rules should be changed, dismissed, stayed or modified. To the extent that the
Existing Rules are changed, vacated, dismissed, stayed or modified, then this Agreement and
all contracts adopting all or part of this Agreement shall be amended to reflect such modification
or change of the Existing Rules. Where the Parties fail to agree upon such an amendment
within sixty (60) days from the effective date of the modification or change of the Existing Rules,
it shall be resolved in accordance with the Dispute Resolution provision of this Agreement. Itis
expressly understood that this Agreement will be corrected to reflect the outcome of generic
proceedings by the Commission for pricing, service standards, or other matters covered by this
Agreement. This Section 2.2 shall be considered part of the rates, terms and conditions of each
interconnection service and network element arangement contained in this Agreement, and this
Section 2.2 shail be considered legitimately related.to the purchase of each interconnection
service and network element amangement contained in this Agreement.
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Section 5
Resale

6.2.9 If US WEST provides and CLEC accepts operator services, directory assistance,
or intraLATA long distance as a part of the basic exchange resoid line, such services will be
offered with standard U S WEST branding. CLEC is not permitted to alter the branding of these
services in any manner when the services are a part of the resold line without the prior written
approval of US WEST. However, at the request of CLEC and where technically feasible,
U S WEST will rebrand operator services and directory assistance in CLEC's name, in
accordance with terms and conditions outlined in Sections 10.5 and 10.7.

6.2.10 CLEC shall designate the Primary Interexchange Carrier (PIC) assignments on
behalf of its end users for interLATA and intral ATA services. CLEC shall foliow ail applicable
laws, rules and regulations with respect to PIC changes and U S WEST shall disclaim any
liability for CLEC's improper PIC change requests.

6.2.11 When end users switch from U S WEST to CLEC, or to CLEC from any other
Reseller and if they do not change their service address to an address served by a different
central office, such end users shall be permitted to retain their current telephone ::Bum_.m if 52
so desire. .

8.2.12 IntheeventUS <<mm._. terminates the provisioning of any resold services to CLEC
for any reason, including CLEC's non-payment of charges, CLEC shall be responsible for
providing any and all necessary notice to its end users of the termination.  In no case shall
U SWEST be responsible for providing such notice to CLEC's end users. U S WEST will
provide notice to CLEC of US WEST's termination of a resold service on a timely basis
consistent with Commission rules and notice requirements.

6.2.13 The underlying network provider of a resold service shall be entitied to receive,
from the purchaser of Switched Access, the appropriate access n:mﬁ?n pursuant to its then
effective Switched Access Tariff. . . .

6.2.14 . Resold services are available only where facilities currently exist and are capable
of providing such services without construction of additional facilities or enhancement of existing
facilities. However, if CLEC requests that facilities be constructed or enhanced to provide
resold services, U S WEST will review such requests on a case-by-case basis and determine if
it is economically feasible for U S WEST to build or enhance facilities. If U S WEST decides to
build or enhance the requested facilities, U S WEST will develop and provide to CLEC a price
quote for the construction. Construction charges associated with resold services will be applied
~ in the same manner that construction charges apply to U S WEST retail end users. If the quote

is accepted by CLEC, CLEC will be billed the quoted price and construction will commence after
receipt of payment.

6.3 Rates and Charges

6.3.1 The Telecommunications Services identified in Exhibit A are available for resale at
the wholesale discount percentage shown in Exhibit A. This Agreement at Exhibit A generally
incorporates the Wholesale Discount Rate proposed by U S WEST in the Generic Cost Docket,
Docket Number UT-960369. If the Commission takes any action to adjust the rates  contained
herein, including adopting a wholesale discount rate in the Cost Docket, U S WEST will make a
compliance filing to incorporate the adjusted rates into this Agreement. Upon the compliance
filing by U S WEST, the Parties will abide by the adjusted rates on a going-forward basis.
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Section 9
Unbundled Network Elements

9.23.3.13 In the event USWEST terminates the provisioning of any UNE
Combination service to CLEC for any reason, including CLEC's non-payment of
charges, CLEC shall be responsible for providing any and all necessary notice to its end
users of the termination. In no case shall U S WEST be responsible for providing such
notice to CLEC's end users. U S WEST shall only be required to notify CLEC of
U S WEST's termination of the UNE Combination service on a timely cmm_m consistent
with Commission rules and notice requirements.

8.23.3.14 CLEC, or CLEC’s agent, shall act as the single point of contact for its end
users’ service needs, including without limitation, sales, service design, order taking,
provisioning, change orders, training, maintenance, trouble reports, repair, -post-sale
servicing, billing, collection and inquiry. CLEC’s end users contacting U S WEST will be
instructed to contact CLEC; however, unless specifically provided otherwise, nothing in
this Agreement shall be deemed to prohibit U S WEST from a_mncmm_:u its products and
mm_.<_8m with CLEC's end users who call U m WEST.

9.23.3.15 Local circuit switching is not avaitable as a UNE in certain circumstances.
Where unbundled local circuit switching is one of the elements in a combination of
elements, CLEC will not request UNE-P where the following conditions exist: The end-
user to be served with the UNE Combination is an end-user with four access lines or
more and the lines are located in density zone 1 in specified MSAs as defined in Section

9.11.25.1.
9.234 Rates and Charges
'9.23.4.1 The rates and charges for the individual unbundied :m?.onn elements that

comprise UNE Combinations can be found in CLEC's Agreement and Exhibit A for both
recurming and non-recurring application. .

9.23.4.1.1 Recurring monthly charges for each ::uc:n_mn network
element that comprise the UNE Combination shall apply when a UNE
Combination is ordered. The recurring monthly charges for each UNE,
including but not limited to, Unbundled 2-wire >:m_om Loop, Analog Line
Side Port and Shared ..._.m:mvo: are described in CLEC's Agreement and
Exhibit A.

m.mw.A.A.N Nonrecurring charges for each unbundled network element
that comprise the UNE Combination shall apply when a UNE
Combination is ordered. These non-recurring charges are described in
CLEC’s Agreement and Exhibit A.

9.23.4.2 If the Commission takes any action to adjust the rates previously ordered,
U S WEST will make a compliance filing to incorporate the adjusted rates into Exhibit A.
Upon the compliance filing by U S WEST, the Parties will abide by the m&cmﬁoa rates on

a going-forward basis. :

9.2343 CLEC shall be responsible for billing_its end user customers served over
.. ... UNE Combinations for all miscellaneous charges and surcharges required by statute,
, regulation or otherwise required. These charges and surcharges will be consistent with
the charges and surcharges for equivalent services ordered by U S WEST end users.
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