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DOCKET NO. UT-140621 
 
CENTURYLINK’S THIRD SET 
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I.  INTRODUCTION 

1 CenturyLink hereby files its third set of comments in this docket in which the 

Washington Utilities and Transportation Commission (“Commission”) has opened a 

rulemaking to consider the adoption of rules to implement RCW Chapter 80.54, relating 

to attachments to transmission facilities. 

 

II.  COMMENTS ON DRAFT RULES 

2 CenturyLink has reviewed the redlined draft rules issued January 6, 2015, and offers the 

following comments for the Commission’s consideration.   

3 In proposed WAC 480-54-010 (Purpose and Interpretation), the Commission has clarified 

the extent to which it will rely on FCC orders in interpreting its rules, and this 

clarification is helpful.   

4 Under the federal regime, there are two important exceptions to the general rules 

promulgated in the C.F.R. and in the proposed rules in this docket.  CenturyLink seeks 

clarification that these exceptions, though not stated in the Washington rules, will 

continue to apply, consistent with the FCC’s interpretations of its rules.   

5 The first issue concerns the definition of “usable space” in proposed WAC 480-54-

020(18).  Under the definition as written, there may be a question as to whether a utility 

may designate capacity in a duct for maintenance or emergency use.  However, FCC 
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orders make it clear that such designation is permissible, and CenturyLink seeks to 

preserve that interpretation of the law under the Washington rules as well.1  CenturyLink 

therefore asks the Commission to make that clarification, either in the rules or in its 

adoption order. 

6 The second issue concerns the rate formula in proposed WAC 480-54-060.  CenturyLink 

agrees with the rate formulas shown in this rule.  However, there is a provision in the 

FCC rules that allows the facility utility to calculate a rate based on the gross cost of a 

bare pole if the net cost is negative due to depreciation, etc.  As with the “usable space” 

issue, CenturyLink asks the Commission to clarify, either in its rules or in its adoption 

order, that the “gross cost” formula may be used where necessary to properly calculate a 

rate.2   

7 CenturyLink appreciates the work of the Commission Staff on this rulemaking, and 

encourages the Commission to make the modifications to the proposed rules as set forth 

in these comments.  

Submitted this 6th day of February 2015. 
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Senior Associate General Counsel 
1600 – 7th Ave., Room 1506 
Seattle, WA 98191 
lisa.anderl@centurylink.com  

                                                                 
1 Consolidated Partial Order on Reconsideration, FCC 01-170 (“FCC 01-170”), 16 FCC Rcd 12103 (2001), ¶¶ 91-
93.  “[A] utility may designate capacity in a duct for maintenance or emergency use . . .” 
 
2 Id. at ¶¶ 29-42. 


